Alerta a pornit de la vârful ministerului sănătății din Franța! Totul, după ce ministrul Olivier Véran a anunțat că ibuprofenul, folosit pentru reducerea febrei și a durerilor, poate face mai mult rău decât bine.

Sursa : Olivier Veran / Twitter

Oficialul francez, care este și doctor neurolog, a făcut anunțul pe Twitter. El și-a sfătuit conaționalii să ia paracetamol, în caz de febră. Iar dacă au apucat să ia ibuprofen, să anunțe medicul!

Pe lista medicamentelor care pot fi un factor agravant al simptomelor date de coronavirus se află, se pare, și cortizonul, titrează The Guardian.

Explicația pentru care cele două substanțe ar face rău este că au tendința să  diminueze răspunsul imun al organismului.

Și șeful spitalului din Toulouse întărește spusele ministrului sănătății: ibuprofenul și cortizonul pot crește riscul complicațiilor, în cazul în care sunt administrate în timpul febrei.

Se pare că totul ar fi ieșit la iveală, după ce mai multe persoane, tinere și sănătoate, ar fi suferit complicații tocmai pentru că au mers cu automedicația bazată pe ibuprofen.

Surse:

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/14/anti-inflammatory-drugs-may-aggravate-coronavirus-infection

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-france-drug-idUSKBN2110Q8

https://www.thelocal.fr/20200314/coronavirus-french-health-minister-issues-warning-over-anti-flammatories