Nu e musai să ai brad natural în casă, iar la cel de plastic ar fi bine să renunțati. O să spuneți că nu-s sărbători fără miros de cetină și aveți dreptate. Dar, cu puțină imaginație si cu multă grijă pentru natură, simbolul Crăciunului poate fi recreat. Eu vă voi da și o idee eco friendly despre cum să aveți parte de parfumul amețitor, fără să cumpărați pom.

Sursa: Pascal Claivaz

Aveți nevoie de câteva bețe, strânse din parc ori pădure, sfori să legați fructele deshidratate și globurile, o stea făcută dintr-o nuielușă și…gata “bradul”. Simplu, minimalist, pus pe un perete care să-l pună în evidență, n-aveți cum să nu vă surprindeți invitații.

Sursa: Geneva Vanderzeil / elledecor.com

A doua propunere vă poate aduce și un titlu: acela de “proprietarul” celui mai luminos brad din cartier. Se realizează extrem de simplu, doar dintr-o instalație luminoasă, de preferat, cu baterie. Nu uitați că după ce se consumă, bateriile trebuie reciclate. Le puteți lăsa în locurile special amenajate din mall-uri și supermarketuri.

Sursa: agus.momogicars.com

O altă idee este împodobitul scării. Nu-i păcat să se pună degeaba praful pe ea, când o puteți accesoriza cu ghirlande luminoase și cu globuri atârnate la înălțimi diferite?

Sursa: elledecor.com

Următoarea variantă include un băț mai gros, o sfoară, câteva crenguțe de brad și steluțe, pe care le puteți face chiar dumneavoastră, dintr-un aluat simplu. Amestecați apa cu sare si cu făină, iar cu ajutorul unor forme faceți ce modele doriți. Dați un pic la cuptor și apoi lăsați-le să se usuce pe calorifer. Cei mici vor fi încântați să vă ajute, mai ales dacă le vor picta.

Sursa: Arhiva personală

Dacă nu vreți să vă parfumați încăperea cu ulei esențial de brad, faceți un drum până la piața de flori ori la târgurile de sezon.  Acolo veți găsi o mulțime de crenguțe aruncate și ace scuturate, bune de adunat într-un coșuleț. Decât să ajungă la gunoi, mai bine le valorificați. Credeți-mă, livingul va mirosi divin.

Pentru că am noroc de-o mamă pricepută, Tudor a învățat, anul acesta, cum să-și facă singur coronița de Crăciun, din astflel de ramuri. Pe ea a pus diferite figurine, modelate din argilă, și fundițe din materiale care nu mai erau nimănui de folos.