1. Edenland Park, Balotești
Sursa : Edenland Park

Aș putea scrie romane întregi despre Edenland. Atât de mult ne place. Venim ori de câte ori ne permite buzunarul, căci, da, este un parc de aventură care îți cam umblă la portofel. Intrarea pleacă de la 10 lei, pentru copii, cei de până în 3 ani având accesul gratuit. Dacă vrei, te poți rezuma doar la o plimbare prin aerul tare al pădurii care se întinde pe câteva hectare. Bonus, poți vizita mini grădina zoologică.

Sursa : Edenland Park
Sursa : Edenland Park

Doar că NU ai cum să reziști fără să încerci cam tot ce se poate. Și-acum, să înceapă aventura!

Trasee prin copaci 

Sursa : Edenland Park

Sunt 14 trasee, pentru adulți și copii, cu diferite grade de dificultate. După închirierea echipamentului, vei primi instructaj și ți se va face o demonstrație. Apoi, liber la cățărat!

Sursa : Edenland Park

O oră petrecută în copaci începe de la 12 lei și ajunge la 20 de lei, pentru adulți.

Sursa : Edenland Park
Ce mai poți face

Mai poți face sărituri, poți închiria biciclete, în caz că nu vii cu cele personale, ai teren de minigolf, airsoft, tir cu arcul, paintball, ateliere de pictură, un uriaș perete de escaladă, dar și echitație, pe cai de rasă.

Sursa : Edenland Park

Ai și zonă de mâncare, însă nu e permis să aduci alimente din exterior. Oricum, aici găsești cam pentru toate gusturile.

Sursa : Edenland Park
Sursa : Edenland Park

Ca o notă personală, cu mențiunea că s-a întâmplat acum 3 ani, la acea vreme foloseau margarină si cuburile care “dau gust”. Așa că am spus “pas” restaurantului. Dacă ai dubii, întreabă la bucătărie, pentru că sunt asumați, nu mint. Am mai încercat burgerii, care-s gustoși, fresh-urile și absolut de fiecare dată am luat înghețată, de la căsuță. Au artizanală, variată, fără conservanți, cu fructe proaspete și cu… ține-te bine: colivă, brânză ori ardei un pic iuți! Pe lista următoarei vizite am trecut și plăcintele boierești.

Somn odihnitor, în mijlocul pădurii

Sursa : Edenland Park

Ce mi se pare inedit e că poți înnopta în pădure. În interiorul parcului de aventură sunt câteva căsuțe în copaci, care pot fi închiriate în regim hotelier. Ca experiență, cred că merită încercate măcar o noapte.

Sursa : Edenland Park

Prețurile pornesc de la 350 de lei.

Sursa : Edenland Park
Loc de joacă generos

Pentru copiii între 2 și 9 ani sau mai puțin curajoși, cum era și cazul lui Tudor, în interiorul parcului există un loc de joacă generos. Costă 30 de lei și pot sta acolo toată ziua. Înăuntru au de toate, de la trambulină, tobogane, groapă cu nisip, până la mini panouri de cățărare.

Iarna, întreg locul e de basm. Pe lângă decoruri de poveste, au și reni!

2. Parcul de Aventură Comana, Comana Giurgiu
Sursa : Parc Aventura Comana
Sursa : Parc Aventura Comana

Și aici am fost de câteva ori și ne-a plăcut tare mult. Locul e superb. Pe-o parte este pădurea, iar pe cealaltă, Delta Neajlovului – cu peisaje fabuloase, mai ales la apus. Intrarea este liberă, însă activitățile costă.

Zbor deasupra lacului

Vrei senzații tari? Încearcă tiroliana. Pentru un plus de adrenalină, coarda e întinsă deasupra luciului apei. Astfel, cât ai zice “pește”, vei ajunge pe malul celălalt al lacului. Tot ce ține de parcul de aventură costă 50 de lei, pentru 3 ore.

Sursa : Parc Aventura Comana

Ce mai poți face: te poți plimba cu vaporașul, cu barca ori cu trenulețul.

Sursa : Parc Aventura Comana

Ai restaurant cu priveliște, mai ales la mesele de pe ponton. Dacă la Edenland nu am dormit, am făcut-o la Comana. Serviciile sunt bune, iar camerele sunt superb amenajate. Mi-a plăcut mobila din lemn, pictată manual. E o splendoare! Despre Casa Comana au scris și cei de la Călător în Bascheți.

8. Parc Aventura, Brașov
Sursa : Parc Aventura Brașov

E imposibil să nu fi auzit de Parc Aventura, din Brașov. Este cel mai mare astfel de parc din toată Europa de Est și chiar are cu ce să se laude. O tiroliană pe care zbori deasupra apei, off road pentru copii, trasee cu dificultate progresivă și cu obstacole pe măsura îndrăznelii celor care se încumetă să cucerească toți copacii.

Sursa : Parc Aventura Brașov
Sursa : Parc Aventura Brașov

Vreau să-ți spun că astfel de sporturi nu-s doar pentru distracție, ci au și beneficii: capeți mai multă forță, mai multă încredere în sine, îți crește capacitatea de concentrare, iar frica de înălțime poate fi învinsă cu succes într-un astfel de loc.

Sursa : Parc Aventura Brașov

Accesul în parc este taxat cu 5 lei, iar 3 ore de aventură costă de la 50 de lei, în sus.

4. Parc Aventura Măgura, Bacău
Sursa : Parc Aventura Măgura

Și-n Parc Aventura Măgura, tot pădurea e locul de joacă pentru cei aventuroși din fire.

Sursa : Parc Aventura Măgura

Ce mi s-a părut senzațional aici este că poți merge cu bicicleta prin copaci! Eu nu știu să merg cu ea nici pe șosea, darămite așa, însă cu siguranță este o experiență unică pentru cei care nu se tem.

Sursa : Parc Aventura Măgura

Pentru 3 ore pline de aventură, prețurile încep de la 30 de lei.

3. Happy Land Adventure Park, Budureasa, Bihor

Ce ați zice de săniuș… vara? Bobul, mai exact, este un sport care poate fi practicat indiferent de anotimp.

Sursa : Happy Land Adventure Park

Îl găsiți la Happy Land Adventure Park, pe un traseu lung de-aproape un kilometru. Asta pe lângă cățărările prin copaci, deliciul oamenilor mari și mici. Tarifele pornesc de la 20 de lei, pentru copii, preț de două ore.

Sursa : Happy Land Adventure Park

Iar pe cei care simt nevoia de și mai multă adrenalină, tiroliana e cea care îi așteaptă. Vor avea de străbătut 230 de metri, cu cea mai mare viteză!

Sursa : Happy Land Adventure Park

Parcul dispune și de tubing, un fel de tobogan pe care veți aluneca, ușor, pe un colac, are și disc golf, închirieri biciclete și de cazare, lângă pârtia de schi. De asemenea, aici pot fi organizate și tabere.

5. Mega Tiroliana “La Palma”, Pasul Ciumârna, Suceava
Sursa : Mega Tiroliana La Palma

Mega Tiroliana “La Palma” este cea mai lungă tiroliană, dintr-o bucată, de la noi din țară. Proprietarul, care a ales o panoramă incredinilă a peisajului montan, nu s-a zgârcit când a întins-o. Are mai bine de un kilometru lungime, iar când te arunci în gol, viteza de coborâre poate ajunge la 100 de km pe oră.

Sursa : Mega Tiroliana La Palma

“Zborul” costă 35 de lei. Cel mai în etate aventurier a fost un domn ajuns la respectabila vârstă de 85 de ani. Vârsta minimă este de 7 ani.

6. Paradis Land Parc Aventura, Neptun, Mangalia
Sursa : Paradis Land Parc Aventura

Dacă ai drum pe la mare, ține minte că și aici există un parc de aventură: Paradis Land . E primul astfel de loc de pe litoralul nostru și al doilea ca mărime, din țară.

Sursa : Paradis Land Parc Aventura

Are 14 trasee prin copaci, fiecare cu gradul său de dificultate, tiroliană, panou de cățărare înalt de 8 metri, airsoft, tir cu arcul, săriuri de la înălțime și loc de joacă pentru copii.

Sursa : Paradis Land Parc Aventura

Cei de aici se laudă și cu un super escape room pe vasul căpitanului Barbarossa. Intrarea în parc este gratuită pentru copiii sub 4 ani. Cei peste vârsta aceasta vor plăti de la 5 lei, în sus.

7. Dino Parc Aventura, Râșnov, Brașov

De câte ori venim la munte se subînțelege și Dino Parc, pentru că așa e când ai un copil fascinat de lumea dinozaurilor.

Sursa : Dino Parc Râșnov

Parcul de aventură nu l-am încercat. Deși e mai micuț decât altele, îți faci treaba cu el. Dacă mai pui la socoteală și bucuria copiilor că pot avea uriașele reptile la picioare, merită să-l încerci.

 

Sursa : Dino Parc Râșnov

Sursă foto main: Facebook / Edenland Park Balotești