La bază inginer, Cezar Proca este un bărbat care a reușit să intre în lumea femeilor.  A pătruns ușor, s-a prelins prin ea ca picătura de ulei și a căutat să le înțeleagă toate nevoile.

Sursa : Cezar Proca

A vrut să știe ce mirosuri preferă, cum vor să-și simtă pielea, când și-o ating, cât, cum și când le place să fie răsfățate.

Ani de zile, și-a conturat produsele până-n cel mai mic detaliu. Și a reușit, spun eu, să scoată o gamă de uleiuri terapeutice care te ung și pe suflet, nu doar pe piele.

Atingerea magică a naturii, transformată într-o afacere

Întoarcerea la natură a început-o după ce tatăl i s-a îmbolnăvit. Și-a schimbat stilul de viață, apoi a făcut, cu mâinile lui, primul deshidrator. Pentru că a avut un real succes, au urmat și altele, vândute la târgurile de profil, alături de fructele și legumele deshidratate. În timp, și-a dezvoltat rețete proprii de mixuri și crackerși terapeutici, cu semințe și diverse plante medicinale românești, culese de el.

Sursa : Biofuture Carpathia

În urmă cu 3 ani, însă, a simțit că vrea altceva și s-a îndreptat spre uleiurile curate, cu potențial terapeutic, și care să acționeze până-n interior, prin reglarea sebumului, indiferent de tipul de ten.

Toate uleiurile din plante organice, marca Biofuture Carpathia, sunt obținute artizanal, prin presare la rece, lentă, la temperatura camerei. Astfel, substanțele active sunt păstrate în întregime. Iată-le!

Tinerețe fără bătrânețe
Sursa : Biofuture Carpathia

Cum ar fi să vă începeți dimineața în parfum suav de trandafir, hibiscus și iasomie? Cele trei plăceri olfactive îmbogățesc uleiul “Tinerețe fără bătrânețe“, făcut pentru aplicarea lui matinală, dar și ca bază protectoare a machiajului.

Iubește
Sursa : Biofuture Carpathia

Iar pentru seară, când suntem epuizate și avem nevoie de o oază de relaxare, Cezar recomandă să ne iubim pe noi înșine, răsfățându-ne cu “Iubește“.

Uleiul catifelează, este purificator, iar două picături masate ușor pe gambe aduc desfătare după o muncă sedentară. Iar somnul… somnul va fi unul plăcut și lin. “Iubește” conține 7 plante biblice, printre care și dafin. Îi știți mirosul când e stors picătură cu picătură? E intens, e divin și nu amintește cu nimic de condimentul din bucătărie.

Ofertă specială, în luna femeilor
Și pentru ca Cezar stie că o femeie relaxată si răsfățată face minuni, ne-a pregătit un pachet special, pentru luna femeii.
Sursa : Biofuture Carpathia
“Răsfăț la ceas de seară” ce conține un ulei organic pentru întreținerea pielii și un suport pentru lumânare, realizat chiar de el, din lemn de fag ebonizat și intarsii din cupru.
Piele sensibilă
Sursa : Biofuture Carpathia

Este un ulei unisex, conceput special pentru cei cu piele sensibilă: emoliază, catifelează, calmează iritațiile, dermatitele, iar rănile deschise se închid fără cicatrice.

Cezar susține că efectul terapeutic al uleiurilor sale i-a fost confirmat de medicii dermatologi cu care lucrează. Feedback-ul pozitiv, spune el, a venit după ce mai mulți pacienți cu dermatite severe ori cancere de piele și-au îmbunătățit considerabil sănătatea pielii.

Revelație
Sursa : Biofuture Carpathia

Revelație este al patrulea din gama “Picătura de ulei”, iar rolul său este de relaxare, fiind folosit pentru masaj. Este benefic și pentru reducerea celulitei. Mai nou, Cezar vrea să-și extindă linia: va avea un ulei pentru psoriazis și unul pentru căderea părului.

Ambiția lui e să folosească doar plante și semințe cultivate în pământ românesc, pentru ca asimilarea efectului terapeutic și armonia cu trupul nostru să fie maxime. Exceptia o face doar oregano salbatic autentic, crescut într-un sol stâncos, cu pH de minim 8,7.

Uleiul de oregano sălbatic

Eu l-am cunoscut pe Cezar anul trecut. Și-n vară, când eu nu știam cum să mă lăfăi mai mult sub soarele Greciei, el era la câteva zeci de kilometri depărtare, în munții aceleiași țări, ca să culeagă, singur, oregano sălbatic. Pentru că doar în aceste zone, și-ntr-o anumită perioadă a anului, îl găsește la adevăratul lui potențial terapeutic.  Uleiul obținut este unul pur, cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antiparazitare.

Sarea care sărează cu adevărat
Sursa : Biofuture Carpathia/ La Gourmandise Mousse Alina
Sursa : Biofuture Carpathia

Vreau să vă spun acum despre sare. Am cumpărat-o de la Piața Altfel, deși eram un pic sceptică. Sunt ani buni de când n-am mai nimerit o sare care…sărează. Ei bine, doamnelor, asta își face treaba de minune! Este extrasă manual din salina Târgu Ocna, nealbită, neaditivată, dar aromatizată fie cu o combinație de cimbru, oregano și salvie, fie cu fulgi de ardei picanți. Yummm!

Bitter-ul

Un loc aparte în sufletul lui Cezar este ocupat de bitter-ul din 33 de plante bio, macerate în țuică de Maramureș. Rețeta, veche de 20 de ani, este făcută de dr.ing. Iuliana Barbu, unul dintre marii fitoterapeuți ai României. Este un detoxifiant natural, care nu forțează ficatul, crește vitalitatea. ajută digestia și se poate folosi inclusiv pe luxații.

Digestiv cu mentă și roiniță

Un alt produs marca Biofuture Carpathia este digestivul, făcut tot cu țuică de Maramureș. E dezinfectant, calmează iritațiile gurii, desfundă sinusurile. Iar 20 de ml, luați seara, sunt suficienți pentru un somn liniștit.

Lui Cezar Proca îi place mereu să se reinventeze.

Sursa : C.P. Atelier de creație artizanală

Astfel că, de curând, s-a apucat de o pasiune mai veche: sculptura în lemn masiv, pe care-l va transforma în mobilier și decorațiuni.

 

Sursă foto main: Pexels.com