Trebuie să vizitezi Oradea! Dacă nu ai făcut-o până acum, să știi că ai toate motivele să vizitezi fabulosul oraș care se-nalță pe malurile Crișului. Este, poate, singurul loc din țară unde vei simți că respiri aerul străinătății.

Sursa: Visit Oradea
Sursa: Visit Oradea

Sub semnatura actualului primar, care-a accesat fonduri europene, orașul fenomen a ieșit la lumină precum un diamant abia șlefuit.

Sursa: Oradea Heritage
Sursa: Visit Oradea

Clădirile istorice, care altădată stăteau să cadă sub greaua nepăsare a fostelor autorități, și-au dezvelit elegantul stil Art Nouveau, în toată splendoarea lui. Oriunde întorci privirea vezi culori vii, forme pline, geometrice, linii ori ferestre cu broderii iscusite. Pe mine m-au cucerit palatele din fascinantul oraș din România cu clădiri ca din turtă dulce. Palatul Vulturul Negru este unul dintre ele.

Sursa: Oradea Hertiage

Bijuteria arhitecturală te lasă mut de uimire. Impunător, vitraliul gigant e poarta de intrare în fascinanta istorie a secolului XX.

Sursa: Visit Oradea

Știați că orădenii au fost incluși într-un top Reader”s Digest ca fiind cei mai veseli? Au și motive. Oradea e un oraș vibrant, plin de culoare care îmbie la relaxare. Destinația e perfectă și pentru copii.

Unde mâncăm?
Sursa: Flavours Bistro

Flavours Bistro e unul dintre recomandările mele, fiind și singurul loc unde am găsit, la masă, un… Supererou!

Sursa: Flavours Bistro

Dacă tot intrați aici, cât timp cei mici stau la locul de joacă al bistro-ului, încercați mousse-ul rose. Are ciocolată ruby, al patrulea tip din lume, fructe de pădure, mascarpone și vanilie. E o nebunie!

Sursa: Flavours Bistro
 Localul cu pizza neagră ca tăciunele 
Sursa: Black Wolf

Ați încercat vreodată pizza neagră cu blat integral?

Sursa: Black Wolf

Este specialitatea celor de la Black Wolf, iar culoarea este dată de cărbunele care aduce ca beneficii eliminarea toxinelor din corp și scăderea colesterolului. Dacă vă plac pastele, cereți-le pe cele colorate cu cerneală de sepie – lichid bogat în antioxidanți ce întăresc sistemul imunitar.

Sursa: Black Wolf

Și aici găsiți loc de joacă și meniuri childfriendly.

Gustul Italiei, într-un pahar

Rewine e locul unde puteți bea, pe lângă vinurile de calitate ori ceai, affogato, o specialitate italienească. Mai exact, un amestec de înghețată rece, rece, scufundată în expresso fierbinte.

Sursa: Rewine

Pofta de ceva dulce ori de o gustare sănătoasă tot aici o puteți potoli.

Sursa: Rewine
Sursa: Rewine

Reliva este un alt restaurant care merită încercat. În meniul gândit de un chef școlit peste hotare, găsiți pulpe de rață confiate, așezate pe piure de cartofi cu țelină și stropite cu suc proaspăt stors din portocale.

Sursa: Reliva

Supa de fazan ori cotletul de mistreț cu afine și pară coaptă vă vor îmbogăți experiențele culinare.

Unde mergem cu copiii?

Cetatea Oradea este polul distracției. Aici au loc cele mai multe dintre evenimente.

Sursa: Visit Oradea

Periodic, sunt organizate ateliere de creație, de pictură ori seri de film în aer liber. Spectacolele stradale și street food-urile adună, însă, cei mai mulți curioși.

Sursa: Visit Oradea
Sursa: Visit Oradea
Sursa: Visit Oradea
Locuri de joacă 

Oradea e o oază de verdeață, dar dacă vremea nu vă permite să mergeți în Orășelul Copiilor ori pe faleza Crișului, puteți sta la locurile de joacă indoor.

Sursa: Kokolosh
Sursa: Kokolosh
Aqua Park ca-n străinătate 
Sursa: Nymphea AquaPark

Centrul de agrement are bazine cu apă termală, tobogane mici pentru copii, dar și uriașe. Dacă vă doriți doar o zi de relaxare, răsfățați-vă la SPA, în camera de masaj sau în saună.

Sursa: Visit Oradea
Vizitați împrejurimile orașului

Una dintre opțiuni ar fi Băile Felix, un izvor de sănătate pentru trup și suflet. Treceți pe listă și superbul lac cu nuferi și lotuși termali.

Sursa: Continental Forum Oradea
 Caii din Vale 

În mijlocul naturii, la 15 minute de Oradea, vă așteaptă “Caii din Vale”.

Sursa: Caii din Vale

Copiii au loc de joacă spațios, fermă de animale (inclusiv o căprioară), tiroliană. Ca activități, pot călări sau se pot plimba cu hidrobicicleta. Mâncarea e bună, făcută după rețete tradiționale.

Unde ne cazăm? 

Noi am stat la Astoria, în centru, și am dat 200 de lei pe noapte.

Sursa: Flick

Încercați restaurantul hotelului. Servirea e impecabilă, la fel și mâncarea.

Apartamentul unde te simți ca acasă

Dacă stați mai mult de o zi în Oradea, un apartament în regim hotelier poate fi o variantă. Vizavi de hotelul unde am stat noi este Vili Apartaments.

Sursa: Travelminit

Are două camere și bucătăria este utilată complet.

La Oradea, puteți ajunge cu mașina, trenul ori cu avionul. Ar mai fi de vizitat grădina Zoo, dealul Ciuperca și Turnul Primăriei. Pentru priveliște, aveți de urcat peste 200 de trepte.

Pont: căutați când sunt festivalurile. Oradea este fascinant de frumoasă, inclusiv noaptea.

Sursa: Visit Oradea