Sunt ani buni de când visez să văd, să respir și să ating un lan întreg cu lavandă. De curând, am găsit pe Facebook un eveniment care-mi va împlini dorința. În câmpiile scăldate sub soarele arzător din inima Bărăganului, 30 de hectare, de-un mov magnetic, aduc un strop din farmecul Provenceului, aici, pe meleagurile noastre.

Sursa : Fleurane / Facebook
Sursa : Facebook / Fleurane

Festivalul lavandei din Bărăgan sau, mai simplu spus, Picnic în Lavandă, este un eveniment creat de Fleurane (despre care am mai scris aici) și Nypmheum Cosmetics. Pe lângă întinderea cât vezi cu ochii, m-au fascinat detaliile cu care totul a fost pus la cale. Prin toate alegerile făcute se simte grija pe care-o poartă celor care vor călca pragul celei mai mari ferme de levănțică de la noi din țară. Este și singura certificată ecologic.

Gazdele ne așteaptă sâmbătă, 13 iunie, începând cu orele 14 și până seara târziu, iar duminică, după 10 dimineața până la 10 seara, în comuna Bărăganu, strada Doicești nr.187. Intrarea este liberă.

Picnic în mijlocul lavandei

Întâi de toate, vreau să vă spun că, cine va dori, va avea parte, gratis, de ședințe foto profesionale, în lanul de lavandă.

Apoi, după ce vom merge cât ne vor ține picioarele, Chef Munti, de la Gourmet Street Food Truck (pe care sigur îl știți de la Chefi la Cuțite), ne va potoli foamea cu burgeri proaspeți, pregătiți pe loc, în chifle grase și pufoase.

Sursa : Gourmet Street Food Truck / Facebook

Meniul e variat și include Thai Burger, Cheeseburger ori burritos. O să avem de toate!

Sursa : Gelateria Adela / Facebook

Iar pentru că se anunță zile calde, cei de la Chez Andrei si Gelateria Adela pun la bătaie zeci de sortimente de înghețată artizanală.

Ca să ne răcorim, cei de la Atelierul de Limonadă aduc băuturi reci și energizante.

Sursa : Atelierul de Limonadă / Facebook
Visul unei nopți de vară, trăit în lanul de lavandă

Cine dorește, poate veni să se plimbe cu bicicleta, dar și să stea cu cortul, pentru că, DA, există o zonă unde se poate campa, pentru un somn liniștitor, în mirosul fin de lavandă. Ce m-a captivat cel mai mult e faptul că, sâmbătă seara, de pe acest tărâm fermecat putem studia cerul înstelat, cu ajutorul unui telescop.

Sursa : Pinterest

Invitat va fi Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic București, care ne va iniția pe drumul stelelor. Dacă va fi înnorat, vom putea asculta povești despre întregul Univers.

Mai mult, în ambele zile vor fi organizate tombole, iar cei mici vor fi antrenați în activități amuzante.

Mi-a mai plăcut și faptul că gazdele s-au gândit că nu toată lumea are mașină personală, așa că în linkul evenimentului găsiți detaliile.

Suveniruri artizanale, făcute cu drag
Sursa : Fleurane / Facebook
Sursa : Fleurane / Facebook
Sursa : Fleurane / Facebook

Perne umplute cu lavandă și cu trandafiri Bourbon, ulei esențial și apă de lavandă, plus multe decorațiuni realizate din delicata floare, vă puteți alege de la Fleurane.

Și Nympheum Cosmetics are produse de calitate, făcute manual, tot din ingrediente naturale, din plantele crescute pe câmpurile de aici.

Sursa : Nympheum / Facebook

Printre cele 50 de produse, găsiți săpunuri, creme antiîmbătrânire și loțiuni de corp. Etichetele au și ele o poveste, fiind alese să poarte motive tradiționale stilizate, din zona Bărăganului.

Update: Intrucat vremea e schimbatoare, evenimentul va fi si weekendul viitor.

Sursă foto main : a luxury travel blog