Pe Flori, tipa asta tare mișto, am cunoscut-o anul trecut, la festivalul lavandei din Bărăgan. 

Are o ambiție de mută munții, iar mai nou, își mută și câmpul de lavandă, taman în București. Așadar, save the date, pentru că pe 2, 3 și 4 iulie, la Roaba de Cultură, din parcul Herăstrău, începând cu 10 dimineața, se va purta culoarea mov, în parfum de levănțică.

Sursă: Fleurane

Lavanda Fest este un festival al cultivatorilor de lavandă, pe care Flori i-a prins de mână și i-a adus din toată țara ca să-și promoveze munca deloc ușoară și produsele de calitate. Pe lângă ei vor fi și alți producători locali, artizani pricepuți și cu drag de natură.

Sursă: Fleurane
Lavanda, regina festivalului

Flori are linia ei proprie de produse, marca Fleurane. Face uleiuri esențiale, apă de lavandă, perne brodate și umplute cu florile mov și parfumate, buchețele și decorațiuni. Mai mult, vinde și butași, iar pe cei dornici să-i cultive îi consiliază gratuit.

Sursă: Fleurane

Pentru că e festivalul lor, veți întâlni mulți producători de lavandă, aduși tocmai din Timișoara, Iași, Constanța, Galați, Brăila, Mureș, Cluj, toți cu produse naturale și bine făcute.

Sursa: Lavender Anna
Sursă: Atara

Ce puteți face

Cei mici vor fi în centrul atenției, așadar, iată câteva dintre atelierele captivante la care pot lua parte:

 • astrografie
 • cum se obține uleiul presat la rece
 • modelaj în lut
 • împletitul coronițelor de lavandă
 • modelaj cu plastilină artizanală marca Plastefina, 100% naturală, biodegradabilă și făcută-n România
 • zonă de împletit codițe colorate
 • ateliere creative puse la cale de PSI ARMONIE, care vă vor arăta și câte minuni pot iese din mâinile unor mici artiști speciali
 • crearea florilor de hârtie, cu ajutorul Alexandrei de la Paper Balance, care face artă din hârtie. Practic, poți să juri că-s flori naturale!
 • scriere  creativă
 • atelier de păpuși textile umplute cu lavandă și perne brodate

Mai mult, Flori va aduce și salina în parc! Cei de la Terra Salin se vor ocupa de distracția celor mici cu 80 de kg de sare de ocnă și… lipici! Mult lipici! Sună ciudat, nu? Ei bine, mai bine veniți să vedeți cu ochii voștri ce va ieși. Plus că au pregătit și un super spectacol de magie.

Întregul eveniment va fi presărat cu câteva momente muzicale live, cum ar fi  fado, jazz ori tango.

Iar pentru serile de 2 și 3 iulie, Flori a pregătit o mega surpriză, pornită de la o mai veche pasiune de-ale ei: astrofizica. Așadar, haideți în lanul urban de lavandă și țineți ochii pe cer!

Ce puteți cumpăra

Povești pe biscuite

Am zis că leșin de poftă când am văzut cum arată dulciurile create de Povești pe biscuite. Iar eu chiar sunt greu de impresionat la capitolul “dulce”, pentru că nu-s o mare fană.

Sursă foto: Povești pe biscuite
Sursă foto: Povești pe biscuite

Practic, sunt mici povești însuflețite pe bucăți de turtă dulce. Până să le guști, le privești și le simți cu toți porii. Apoi, recunosc, stai un pic pe gânduri dacă să muști din ele până ți se topesc în gură sau pur și simplu să le păstrezi într-un colțișor al casei, ca pe cele mai dulci amintiri.

Sursă foto: Povești pe biscuite
Sursă foto: Povești pe biscuite

Tablourile aromate din turtă dulce sunt făcute doar din ingrediente naturale, cu unt, miere, făină, scorțișoară, ghimbir, zahăr brun, coajă de portocală și, evident, regina festivalului, lavanda.

Pretty Kitty

Ați auzit de lutul polimeric? Ei bine, mâinile Andreei de la Pretty Kitty modelează  din pasta fimo povești pline de culoare. E un material senzațional, cu o textură pe care trebuie să o simțiți.

Sursa: Pretty Kitty
Sursa: Pretty Kitty

Andreea creează accesorii văratice, căni, tacâmuri, tablouri și broșe, toate făcute cu grijă la detalii. Sunt unicat și, evident, pot fi personalizate.

Matcha Bar Bucharest

Dați o fugă și până la standul celor de la Matcha Bar Bucharest. Vă spun, nu o să vă pară rău!

Sursa : Matcha Bar Bucharest

Au lucruri tare faine, printre care pudre vegane, produse din alge, fructe ori flori și, bineînțeles, matcha, care este vedeta. Comercializată sub formă de Ceremonial și Culinar, matcha este plină de beneficii, printre care și acela de a combate astmul și alergiile, datorită quercitinei.

Sursa : Matcha Bar Bucharest

Matcha provine de pe culturile organice ale Japoniei, de la fermieri cu tradiție în cultivarea acestui ceai medicament. La târg o veți găsi în ceaiuri, pudre, latte și biscuiți. Vă arăt, mai jos, și ce puteți face cu Butterfky Pea, o plantă care-și schimbă culoarea în funcție de nivelul Ph-ului substanței adăugate.

Sursa : Matcha Bar Bucharest

Asiaticii o iubesc pentru proprietățile ei: reduce stresul, îmbunătățește calitatea somnului, stimulează producția de colagen și are și rol antidepresiv. ⁣

Mai puteți cumpăra și pudra de Pink Pitaya – fructul dragonului – pe care o puteți folosi în orice combinație doriți, de la smoothie-uri, înghețată, clătite și până la shake-uri post antrenament.

Sursa : Matcha Bar Bucharest
Vacaju

Vacaju este visul îndrăzneț al unei mame, medic de meserie, care la 6 luni ale fiului ei a aflat că acesta are mai multe alergii, printre care și la lactate.

Sursa: Vacaju

Cristina a trebuit să uite tot ce știa despre alimentația tradițională și să se orienteze spre cea alternativă. Așa a ajuns la nucile caju din care poți face lapte vegetal, sănătos și bogat în nutrienți.

Sursa: Vacaju
Are trei tipuri de lapte vegetal, simplu, cu cioco și cu vanilie. Și face și iaurturi, tot din gustoasele caju pe care le îmbogățește cu probiotice.

Aceștia sunt doar o mică parte dintre expozanți. La târg vă așteaptă o sumedenie de producători locali, toți cu produse de calitate.

Sursa: Zumm

Va fi și Cezar de la Biofuture Carpatia cu uleiurile lui fermecate, adevărate terapii pentru piele. Apoi, veți mai găsi:

 • paste artizanale, cu ou sau fără ou, colorate natural inclusiv cu movul-lavandă,
 • haine, încălțăminte și căni pictate manual
 • lumânări naturale din soia cu parfumuri divine
 • ape florale pure
 • uleiuri esențiale
 • jucării artizanale
 • ciocolată
 • cosmetice naturale
 • înghetață, clătite și deserturi autohtone
 •  perne brodate, aranjamente florale
 • plante aromatice.

Sursă foto main: Fleurane