Vă spun sincer, inițial am crezut că NU văd bine! Fără să-i pese de pericol, cel care conduce tractorul taie banda continuă, cu cei doi copii puși în cupa de încărcare. Și de parcă n-ar fi suficient….

Ambii copiii, niciunul mai mare de 11 ani, stau în picioare. Sunt sprijiniți de niște saci plini cu grâne, care în orice clipă ar fi putut aluneca. Peste ei! Și i-ar fi putut arunca sub roțile tractorului sau pe șosea, în fața altor mașini.

Copil de 7 ani, lăsat să conducă singur pe autostradă

Vă las mai jos o filmare halucinantă care pe mine m-a șocat și m-a zdruncinat profund. Nu pot înțelege câtă inconștiență poate fi în mintea adulților, inclusiv a mamei copilului, de-au putut să pună un copil de 7 ani să conducă PE AUTOSTRADĂ. Ba mai mult, cea care i-a dat viață (și probabil că de-aceea crede că are dreptul să facă ce vrea cu ea) îl pune să facă depășiri, în timp ce mașina rulează cu viteză printre TIR-uri.

În imagini se vede că băiatul e singur pe scaunul șoferului. Iar ca să ajungă la pedale, stă fără centura de siguranță și-și ține trupul lipit de volan. În tot acest timp, e filmat cu două telefoane, de către adulții care râd și se distrează!

Copil de 4 ani, ținut la volan de tată și cu mama, în dreapta

Un alt copil de 4 ani e pus la volan de tatăl lui. Mama stă în dreapta, iar în spate e un prieten de-al părinților, care înregistrează toată scena iresponsabilă.

Pe lângă faptul că pe cei 3 adulți îi distrează că micuțul încearcă să mânuiască singur volanul, acesta e și încurajat să înjure ca un ultimul birjar, aruncând cuvinte greu de crezut că pot ieși din gura unui pui de om. Întregul mod în care acest copil este crescut este un abuz.

Copiii, victimele părinților

Pentru că, practic, astfel de copii sunt victimele propriilor părinți. Niciun copil nu se naște rău. Toți sunt puri. Nevinovați. Apoi, devin oglinda celor care-i cresc. Iar consecințele pot fi pe termen lung, fiindcă o asemenea “educație” are șanse mari să-și pună amprenta pe dezvoltarea lor ca viitori adulți.

Din păcate, mulți ajung să crească strâmb, cu comportamente deviante, cu atracție spre grupurile de golani, unde încălcatul legii și-al bunului simț, învățate din familie, sunt dovezi de șmecherie. Tot ei devin și cei care-i vor considera pe cei drepți, corecți și liniștiți, fraierii clasei. Și-i tranformă-n ținta bullying-ului, atât de înrădăcinat în cultura noastră.

De curând, un alt copil, de 9 ani, a fost surprins cum conducea mașina tatălui. Nu era singur, ci însoțit de un alt minor.

Iar în urmă cu șase zile, două tinere au fost lovite pe trecerea de pietoni, de un băiat de 14 ani, care conducea, se pare, o mașină electrică furată.

 

România, pe primul loc în Europa la copii morți în accidente

Suntem pe locul întâi, în Europa, la numărul copiilor morți în accidente. Pentru că nu există educație rutieră.  Pentru că părinții iresponsabili bravează, îi lasă fără scaune auto, fără centuri, îi lasă să mișune pe bancheta din spate, sau îi țin liberi, pe scaunele din față, conviși că nu li se poate întâmpla nimic. Pentru că atât îi duce capul! Sunt sigură că niciunul dintre cei care se fac direct răspunzători de uciderea lor nu și-au dorit moartea propriilor copii.

Mie mi-e ciudă. Mi-e ciudă pe mine, că nu am făcut mai mult de-a scoate capul pe geam și de a țipa la cel care căra copiii peste saci, în cupă.

Mi-e ciudă și de faptul că chiar dacă tractoristul ar fi fost prins de polițiști, nu și-ar fi luat decât o amendă și probabil ar fi rămas, o perioadă, fără permis. Dacă-l are, pentru că în cazul celor care conduc tractoare există un vid legislativ.

Mi-e ciudă că încă mor mulți copii, din cauza inconștienței părinților care se cred zmeii șoselelor. Sau se urcă beți la volan. Așa cum s-a întâmplat, în urmă cu câțiva ani, cu un tată care și-a luat soția și bebelușul de nici două luni în mașină, deși era băut și nu avea nici permis. A făcut accident, iar pruncul i-a murit, proiectat prin parbriz.

O altă mamă și bebelușul ei au fost grav răniți, după ce mașina cu care mergeau a fost izbită în plin. Femeia își alăpta copilul pe bancheta din spate.