Se face luna de când coronavirusul parcă ne-a luat mințile. Teorii peste teorii ale conspirației, tineri contra bătrâni, români contra români, fără să ne pese că, indiferent de funcții ori de vârstă, tot oameni suntem. Ușa unei asistente din Galați a fost stropită, de vecini, cu clor. O altă asistentă de la ATI, Sibiu, a ajuns să fie hărțuită de vecinii panicați că, întoarsă de la spital, i-ar putea îmbolnăvi. Și, totuși, în toată marea de ură venită de la adulți, primim o lecție de viață de la Alesia, o copilă care, azi, a împlinit 10 ani.

Sursa : Focuspress.ro

În cele 14 zile, câte a stat alături de mama ei în centrul de carantină din Techirghiol, după întoarcerea din  infernul Italiei, fetița a dat dovadă de empatie și de umanitate. Zilnic, ea a încercat să ridice moralul cadrelor medicale atât cât i-a stat în putință.

Printre bilețelele cu inimioare, desene colorate ori curcubee, Alesia le-a lăsat asistentelor un mesaj emoționant! “Vă mulțumim pentru răbdarea pe care o aveți cu noi, toți “nemulțumiții”! (…) Vă respectăm (…) și înțelegem că astea sunt condițiile la noi. ”

Sursa : Adevărul.ro

Pentru că ziua de naștere a fetiței a coincis și cu ziua plecării din centru, cadrele medicale i-au făcut o surpriză. I-au cumpărat tort, baloane colorate și i-au cântat “La mulți ani!”.

Emotii si lacrimi de bucurie! Alesia a plecat spre casa, de ziua ei, la finalul celor 14 zile de carantina! La multi ani, copil minunat! Multumim pentru lectia de curaj si speranta! Echipa Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol

Posted by Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol on Monday, April 6, 2020

Chiar dacă îmbrățișările au lipsit, mereu vor rămâne amintirile lăsate de minunea de copil.

Sursa : Focuspress.ro
La mulți ani, Alesia! Noi, cei care am uitat, îți mulțumim!

La mulți ani, Alesia! Îți mulțumim că, la cei 10 ani ai tăi, ai reușit să ne înveți un lucru pe care mulți dintre noi l-am uitat: într-o lume plină de ură, să fim dragoste! Îți mulțumim și pentru că ne-ai amintit un lucru atât de simplu: să faci bine e gratis!

Iar puterea acestui bine, făcut din toată inima ta de copil, a reușit să aducă zâmbete, să vindece acolo unde alții au aruncat cu vorbe grele, dar și să aducă speranța că, într-un final, totul va fi bine! 🌈

Sursa : Ciao.ro
Sursa : Ciao.ro