Coase, croiește, lipește mărgele, face bentițe, coliere, pictează în ulei, pe pânză și desenează. Dumnezeiește! Chipuri de copii dulci, angelici, atât de real conturați încât îi simți calzi, lângă tine.

Sursa: Lorena Canja / Kids.portraits.art
Sursa: Lorena Canja / Kids.portraits.art

Lorena este unul dintre puținii oameni desăvârșiți, care are talent cu carul. Pasiunea pentru desen a crescut odată cu ea. Copil fiind, în loc de păpuși căra după ea zeci de coli albe, creioane, ascuțitoare și gume de șters. Fie că stătea acasă sau în fața blocului, la birou ori în genunchi, reproducea cu pasiune tot ce întâlnea în jur.

Anii au trecut, iar visul ei de a intra la liceul de arte plastice Nicolae Tonitza s-a împlinit sub îndrumarea pictoriței Angela Lazăr.  Profesoara talentată, caldă și frumoasă, a rămas omul de suflet al Lorenei și cea care i-a călăuzit pașii pe drumul plin de culori.

În 2004, Lorena a vândut primul ei portret de copil, dar nu s-a limitat doar la atât. A continuat cu picturi murale decorative, apoi, odată cu absolvirea Facultății de Teatru și Film, a obținut și diploma de pictor scenograf.

Însă marea dragoste a tinerei a rămas desenul în pastel cretat, tehnică prin care realizează portrete de copii, de familie și… de pisici.

Sursa: Lorena Canja / Kids.portraits.art

Igor, motanul – muză 

Pe masa de lucru, de pe care motanul cu ochi verzi ca smaraldul o inspiră,  stau înșirate zeci de materiale fine, foarfece și papiote. Aici prinde formă o altă pasiune de-a Lorenei: accesoriile pentru fete.

Sursa: Lorena Canja / Kids.portraits.art
Sursa: Lorena Canja/ kids.portraits.art

Toate minunățiile care-i ies din mâini le puteți găsi pe contul de Instagram al Lorenei Canja, kids.portraits.art