E liniște. Într-o încăpere cu șase copii, de vârste diferite, e… liniște! Aproape că li se aud inimioarele. Toți au ochii închiși, iar respirația e calmă, de parcă dorm. Prin cuvinte magice, șoptite cald, Roxana îi poartă spre o lume fantastică, imaginară, plină de păsări multicolore, animale, și câmpuri scăldate-n soare.

Yoga, lumea fantastică a celor mici 

Este unul dintre jocurile prin care cei mici deprind tehnici yoga. Lăsați să-și dea frâu liber imaginației, copiii învață, de fapt, să-și relaxeze mintea agitată și trupul istovit.

Copilăria fast-forward, pusă pe slow

Școală, teme, opționale, concursuri, tabletă, telefon, televizor. Toate, într-o singură zi, într-un ritm amețitor. Presiunea noastră, a părinților, și a profesorilor cresc nivelul de stres și de oboseală al copiilor. Măcar o dată pe săptămână, haideți să le punem pe slow motion copilăria trăită pe repede – înainte.

10 motive pentru care yoga ar trebui predată la școală

Studii recente făcute în școli de renume de peste ocean demonstrează că yoga are numai efecte pozitive, inclusiv asupra celor cu nevoi speciale. Iată doar 10 dintre motivele pentru care ar trebui să o regăsim în programă, alături de ora de sport.

  1. Se concentrează mai bine în timpul orelor, memoria devine mai bună.

2. Crește performanța școlară, copilul fiind mai atent și mai interesat de curs.

3. Cei timizi sunt ajutați să-și înfrângă fricile și să-și clădească stima de sine.

4. Ajută la dezvoltarea sistemului nervos, osos și muscular. Pozițiile de yoga, asanele, sunt asemănate unor denumiri prietenoase copiilor. În diferitele posturi, se întind ca un câine, se balansează ca un flamingo sau respiră ca un iepuraș.

5. Învață să-și gestioneze emoțiile când sunt scoși la tablă ori au teze.

6. Gestionează mai bine stresul și anxietatea.

7. Calmează comportamentul copiilor cu ADHD, cu autism ori tulburări de gândire.

8. Creează armonia perfectă între trup, minte și spirit.

9. Prin exercițiile de echilibru și de respirație își construiesc un corp mai puternic.

10. Învață despre compasiune și iubirea de aproape.

Yoga poate fi începută de la vârsta de 4 ani. Recomandate sunt și orele în familie, ținute în săli de profil, cum e cea unde lucrează Roxana, sau acasă.

Sursa: Ahimsa Yoga Studio

Yoga, modul de a fi zen când ai 3 copii

Acum, vreau să vă vorbesc și despre Ruxandra. Tânăra mamă e un munte de răbdare, deși are un furnicar la poale.

Sursa: Pure Yoga Studio

Cu trei copii, Călin și gemenele Ilinca și Smaranda, care cer, trag, râd sau plâng, pe rând ori în același timp, Ruxandra și-a găsit echilibrul interior prin yoga.

Sursa: Pure Yoga

După nașterea copiilor, a lăsat job-ul de office manager, într-o multinațională, și s-a întors la pasiunea ei ținută ascunsă. “Prin yoga, copiii mei au parte de o versiune mai bună a mea”, spune Ruxandra. Mai mult, timpul petrecut în pozițiile de yoga o reîncarcă energetic și o remontează emoțional.

Sursa: Pure Yoga

Anul trecut, tânăra a obținut și certificarea de instructor de yoga, astfel că, de curând și-a deschis un centru, pe care-l găsiți aici. Iar spre marea ei surprindere, tot mai mulți oameni au început să-i calce pragul.