Imaginea celor doi canguri îmbrățișați este mai tulburătoare decât oricâte cuvinte am putea rosti.

Sursa: Facebook

Singuri, înspăimântați de trauma trăită, se țin strâns în brațe, precum oamenii abia scăpați din Infern.

Sursa: Facebook
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Sunt absolut convinsă că, dacă am putea, mulți dintre noi am căra cu brațele găleți pline cu apă, până-n Australia. Am scoate cu mâinile goale, din mijlocul flăcărilor, oameni și animale. Am plânge peste ei cât să nu le mai ardă trupurile.

Sursa: Facebook
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

De sub munții de cenușă, dezastrul natural care-a lovit continentul a mișcat în bine, o lume întreagă.

Sursa: Daily Mail

În Adelaide, sudul continentului, câteva zeci de musulmani și creștini s-au unit în rugăciune. I-au cerut Cerului să se înduplece și să trimită ploi. Și a trimis. La scurt timp, după săptămâni întregi de caniculă și vânt, a plouat peste foc. Însă nu suficient.

2019, anul de foc al planetei

Sursa: Facebook

Sfârșitul lui 2019 a venit cu temperaturi record în Australia și cu incendii a căror intensitate a dat peste cap toate măsurătorile. Se pare că la toată această încălzire au contribuit focurile izbucnite, cu câteva luni în urmă, în principalele resurse de oxigen ale planetei: Amazon, Siberia și Alaska. Trei zone în care flăcări de-o asemenea amploare și violență n-au mai fost văzute. Din păcate, toate au întețit efectul de seră, care-a încălzit și mai mult Pământul.

Clasa politică, găsită vinovată

Sursa: Facebook

Atât în Australia, unde sinistrații au fost evacuați pe mare, cu nave de război, cât și în Brazilia, oamenii și-au îndreptat furia asupra clasei politice, pentru proasta gestionare a incendiilor.

Adevărul e că pentru tot ce se întâmplă suntem toți vinovați. Nu contează că stăm în România sau în India.

Sursa: Facebook

Am ajuns să se dăm singuri foc la valiză. Să fim precum precum lupul din “Capra cu 3 iezi”, care se bucură că-si umple burta, fără să aibă habar că sub el arde mocnit. E timpul să înțelegem că fiecare palmă pe care o dăm planetei, otrăvindu-i apele, aerul și solul, mutilându-i pădurile și jefuindu-i toate resursele, se va întoarce peste fața noastră. Înzecit!

Sursa: Facebook

E timpul să ne trezim! Dacă nu pentru noi, măcar pentru copiii noștri, căci lor le vom lăsa acest pământ.

Sursa: Facebook

Haideți să fim mai responsabili. Să renunțăm la plasticul inutil. La folosirea mașinii până la brutăria din colț La lumina lăsată aprinsă-n dormitor, deși stăm în sufragerie. La goji și la chia aduse din China, când ne putem hrăni local, mult mai sănătos. La mâncarea multă, adusă de peste mări și țări, care sfârșește aruncată, în vreme ce alții suferă de foame. Pentru că toate astea, de la cafeaua băută dimineața și până la telefonul pe care-l setăm să ne trezească a doua zi, lasă o amprentă de carbon.

Sursa: Facebook

Între timp, coloana de fum din Australia a ajuns până-n Noua Zeelandă, iar ghețarii aflați la 2 mii de kilometri distanță, au căpătat culoarea caramel. Imensitatea flăcărilor pare să fi aprins până și cerul, într-un roșu ca sângele.

Sursa: g4media.ro

În toate zonele afectate, voluntarii au adăpostit și au îngrijit animalele supraviețuitoare flăcărilor. Imaginile sunt copleșitoare.

Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Și familia regretatului Steve Irwin a reușit să salveze, în spitalul Wildlife, peste 90 de mii de animale rănite în teribilele incendii. Pe contul său de Instagram, fiica lui Steve a postat și fotografia emoționantă a unui oposum pe care, în ciuda eforturilor, nu l-a putut ține în viață.

Sursa: Instagram

Mână întinsă Australiei

Sursa: Forbes

Celebrități din întreaga lume au anunțat că sunt de partea australienilor. Cântăreața Pink a donat 500 de mii de dolari pentru serviciul de pompieri și pentru victime. Gestul i-a fost urmat și de alte vedete, printre care, Simona Halep. Jucătoarea de tenis, care urmează să ajungă în turneul din Australia peste câteva zile, a anunțat că va dona câte 200 de euro de fiecare dată când îl va supăra pe Darren Cahill. Lucru care se întâmplă des

Sursa: Telekomsport.ro

De asemenea, Crucea Roșie a anunțat că a strâns 106 milioane de dolari, în urma apelului făcut.

Donații din nuditate

Iar pe Twitter, se vehiculează că o tânără ar fi reușit să strângă 300 de mii de dolari, după ce vândut fotografii cu ea, nud, pentru suma de 10 dolari. Toți banii vor ajunge la sinistrați.