Să poți să mângâi fața caldă a mamei. Să poți să-i strângi, în pumnii tăi mici și curajoși, fiecare lacrimă scursă de neputință, de iubire, de nesomn, de speranță. Și-apoi, să poți să-i spui că nu te mai doare.

Să poți să ai putere să stai pe umerii tatălui.

Să poți s-alergi cu sora ta, de mână, pe pajiști întinse, în lumea ta abia descoperită. “Să poți” este miracolul pentru care lupți în fiecare zi, micuțule!

Sursa : Irina Grabazei / Facebook
Robert, puiul de om care luptă pentru viață

Sunt 7 luni de când Robert a venit pe-acest Pământ cu o grea povară: amiotrofie spinală tip 1, o formă agresivă a unei boli rare, care are cel mai scump tratament din lume: 2,1 milioane de dolari este prețul pus pe viața lui.

Sursa : Irina Grabazei / Facebook

Suma, nedrept de mare, nu i-a făcut pe Irina și pe Andrian Grabazei, părinții lui, să renunțe. Alături de ei, într-o impresionantă mobilizare de forțe, au avut oameni minunați care au donat pentru Robert.

Îngerii care-i întind mâini de ajutor și aripi de speranță

Din suma ce părea de neatins s-au strâns un pic peste un milion patru sute de mii de dolari. Lipsesc, însă, alte 700 de mii de dolari ca micul luptător să aibă șansa la o viață normală. Cu fiecare bănuț donat, Robert este mai aproape de a-și împlini visul: acela de a trăi. Pentru că, în lipsa tratamentului minune, o terapie genică sub forma unui vaccin care se face doar în SUA, aripile lui fragile se pot frânge înainte să facă doi ani.

Sursa : Irina Grabazei / Facebook

În fiecare zi, neuronii spinali ai lui Robert pier, unul câte unul. Și fiecare zi scursă, până la administrarea tratamentului, dacă-l va primi, înseamnă ani în plus în care va avea nevoie de terapii, de orteze și de corset.

Robert nu poate să se miște singur. Nu poate să strângă mâna mamei, nu poate să râdă în hohote, asemenea altor bebeluși de vârsta lui. Noaptea, Robert doarme cu masca de respirație, pentru că altfel riscă să se sufoce. Iar ziua, orele de joacă înseamnă, de fapt, ore de terapii chinuitoare. De pe mingea specială, doar vocea caldă a Emiliei, sora sa, îl face să uite cât de mult doare să se încordeze sau să împingă. Cele mai mari șanse de recuperare sunt dacă terapia genică este făcută până în șase luni. Ori el a împlinit deja 7.

Puținul nostru poate însemna totul, pentru Robert

Într-un clip emoționant, cei doi soți și-au transpus trăirile, zbuciumul, dar și speranța. Sunt imagini care sfâșie sufletul, așa este. Însă imaginați-vă că acele 4 minute, atât de tulburătoare nouă, pentru familia Grabazei sunt ce trăiesc de șapte luni.

Sunt șapte luni de când povestea lui Robert este citită. Dar nu e suficient. Ea trebuie să fie rescrisă pe-o coală nouă, imaculată. Cu ajutorul nostru, punând mână de la mână, îi putem schimba destinul. Minuni există! Știu sigur! Pentru că fiecare copil este un dar de la Dumnezeu, iar noi, cei care putem, suntem îngeri pentru acești copii speciali și rari. Azi, donează pentru Robert! 

Sursa : mama.md

Paypal: irina.grabazei@gmail.com

Cont ING Romania: RO74INGB0000999905441861
Nume: Irina Grabazei

Revolut: +40751640814

Cont MAIB Moldova: MD30AG000000022593763260
Nume: Grabazei Irina
Nr card: 4356960063220989

Pentru abonații din România, trimite un sms la 8828 cu textul Robert și donează 2€

Pentru abonaţii din R. Moldova, expediaţi un sms cu numărul 590 la:
2910 (abonaţii Unite si Moldcell), 1 sms – 45 MDL

Totodată, pe pagina de Facebook Îngerii lui Robert puteți licita bunuri. Toți banii vor ajunge în contul familiei.

 

 

Sursă foto main: ea.md