Reînceperea cursurilor va avea loc după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență va hotărî încetarea stării de urgență.  Este anunțul făcut, în urmă cu puțin timp, de către ministrul educației Monica Anisie.

Sursa : Wall-Street.ro

Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în jurul datei de 1 iunie! Până atunci, oficialii din minister încurajează continuarea cursurilor în online. Mai mult, pentru elevii care provin din medii defavorizate, mai multe ONG-uri, împreună cu ministerul Educației, au achiziționat mai multe tablete, pe care le vor trimite ca să le ușureze învățarea.

Ce se întâmplă cu examenele

Probele scrise ale evaluarii naționale și ale Bacalaureatului ar putea fi susținute în iulie și nu vor conține materia aferentă celui de-al doilea semestru. Tot în vară ar putea fi susținute examenul de licență și cel de disertație.

Au fost anulate simularea evaluării naționale, evaluările pentru clasa a doua, a patra și a șasea, dar și concursurile olimpice.

Situația școlară se va încheia cu minimun 2 note, una dintre ele fiind nota de la teză, unde a fost cazul.

Când se vor face reînscrierile

Calendarele pentru înscrierea la clasa pregătitoare și la grădiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii  cursurilor.

Important: Toate măsurile pot suferi modificări, în funcție de evoluția pandemiei!

Vești bune pentru cadrele didactie

Tot în timpul conferinței, oficialii au dat asigurări că drepturile salariale ale cadrelor didactice NU vor fi diminuate.

La final, ministrul Anisie a cerut să avem răbdare și să continuăm lecțiile online.