Imaginea pare desprinsă dintr-un film SF, cu coconi în care cresc forme de viață nepământene, capabile să lumineze încăperea într-un verde straniu.

Sursa : Spinoa

În fapt, acestea sunt ferme în miniatură, niște cultivatoare speciale în care se dezvoltă spirulina vie, o microalgă cu puteri inimaginabile pentru sănătate.

Sursa : Spinoa

Ideea genială, transformată în brandul Inspir, a fost importată de Romain si Florent, doi francezi îndrăgostiți iremediabil de țara noastră.

Sursa : Spinoa
Spinoa – de la vis, la realitate

Însă drumul lor spre un business de succes a început cu Spinoa, gustoasele crunchies din spirulină. Romain Couderc, fost manager al unei firme IT, a lucrat câțiva ani în România. Apoi, după o călătorie cu bicicleta prin îndepărtata Asie, a ales să se întoarcă pe plaiuri mioritice. Aici, împreună cu Florent, care lucra în industria alimentară, a reușit să pună bazele unei afaceri cu microalge.

Sursa : Spinoa
Sursa : Spinoa

Spirulina organică, de înaltă calitate, e adusă din Franța, cea mai mare cultivatoare din Europa, și din Burkina Faso. Cea din urmă e inclusă într-un proiect umanitar local, mare parte a superalimentului fiind distribuit copiilor malnutriți și cantinelor școlare din sate.

Crunchies, mini spaghetele cu gust delicat, ca marea

Microalga este crescută artizanal de către fermierii locali, iar asta face ca mini spaghetele crunchie să fie diferite de celelalte tipuri de spirulină. Procesarea se face blând, sub 42 de grade C. Proprietățile incontestabile sunt păstrate, iar gustul obținut este unul delicat, ușor sărat.

10 beneficii ale spirulinei
Sursa : Spinoa
  • crește concentrarea
  • întărește sistemul imunitar prin conținutul mare de zinc
  • ajută la recuperarea musculară și combate oboseala pe durata efortului fizic
  • este puternic antivirală
  • încetinește îmbătrânirea și declinul cognitiv
  • fortifică unghiile, părul și luminează tenul
  • antiinflamator natural, datorită ficocianinei și betacarotenului
  • echilibrează hormonal
  • este un probiotic natural, fiind aliatul florei intestinale
  • conține vitamina B1, supranumită și vitamina bunei dispozitii

Dacă ar fi să se rescrie benzile desenate cu Popeye Marinarul, cu siguranță îndrăgitul personaj ar fi dat spanacul pe spirulina care conține de 40 de ori mai mult fier și 60% proteină. Iar dacă alga și-ar încerca mușchii și cu morcovii, clar ar ieși învingătoare! 10 grame sunt suficiente să acopere doza zilnică recomandată de vitamina A.

Sursa : Spinoa

Foarte bine echilibrată nutrițional, este perfectă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Tudor, de pildă, consumă spirulină, ocazional, de la 1 an.  Întâi sub formă de pudră, apoi pastile. Acum, ronțăie cu cea mai mare plăcere Spinoa Crunchies. Iar cu râșnița creată de cei doi francezi adoptați de România, porția de verde poate fi pusă peste sosuri, iaurturi, supe, sucuri ori smoothie-uri.

Sursa : Spinoa
Porții dulci și sănătoase

Pe lângă gustoasele crunchies, fondatorii Spinoa au mai creat o ciocolată cu 80% cacao, fără zahăr, dar cu spirulină și o rețetă de miere îmbogățită cu miraculoasa microalgă. Ambele sunt produse în România.

Sursa : Spinoa

Superalimentul poate fi folosit cu succes în brânză de caju, guacamole, kefir și, de ce nu, într-un spiru – latte.

Sursa : Spinoa

Pentru că e bună, e plină de vitamine și e gustoasă, spirulina în care Romain și Florent și-au investit toată munca și banii, a ajuns și în meniurile mai multor restaurante.

Sursa : Spinoa

Papila, Rawdia, M60, Replace, Coftale, The Artist  sunt localurile unde produsul lor se poate comanda în felul de mâncare. Dovadă că e bine primită în rândul consumatorilor români stau și cele 10 magazine naturiste care o vând.

Microfermă de spirulină, chiar la tine acasă

Declarată de ONU alimentul secolului, spirulina artizanală poate fi crescută și acasă, într-un cultivator cu un design ingenios. Astfel, îți oferă o sursă de hrană proaspătă, plină de nutrienți, și o cantitate uriașă de oxigen, cât 50 de plante de interior la un loc. În plus, poate fi folosită ca o lampă vie, pentru că luminează.

Sursa : Spinoa
Deocamdată, proiectul Inspir susținut de Level-up și conceput la Nod Makerspace, în colaborare cu Concept Jupiter, este în faza de prototip. Planurile celor doi francezi nu se termină aici. În munții noștri cu aer curat, vor să facă agricultură inteligentă și să deschidă prima fermă sustenabilă de spirulină, din România.