Dacă m-ar întreba cineva ce nume i-aș pune salinei din centrul Bucureștiului, aș răspunde fără să clipesc: Terra Magic Salin. Pentru că modul în care a fost gândită este cu adevărat magic!

Practic, Mari Fecioru, o fostă corporatistă care a luat-o pe drumul antreprenoriatului, a reinventat ideea de salină urbană, ducând totul la un alt nivel. Despre sistemele de ventilație unice în țară vă voi scrie mai jos. Acum, vreau să vă invit la joacă.

Joacă printre nori de gheață, în salina urbană

Am fost în mai multe saline artificiale cu Tudor, dar în niciuna interactivă. Când și-a deschis afacerea, Mari nu a inventat roata, dar a știut cum s-o reinventeze. A vrut să fie diferită. Și i-a ieșit, cred eu.

De două ori pe lună, în sala mare au loc ateliere de știință. Sunt ținute de Andra Mirescu, actrită la Teatrul Ion Creangă. Ea este cea care aduce norii de gheață carbonică în mijlocul copiilor, care-nvață, astfel, despre fenomene cu care nu-s obișnuiți. Mai mult, sunt încurajați să fie curioși, să pună întrebări și să simtă cu mâna lor senzația de gheață uscată.

Iar dacă vă-ntrebați de ce-s încețoșate fotografiile, să știți că e doar praful bulgărilor de sare albă de mare zdrobiți de piciorușele fericite ale celor mici.

Totul, pentru copii

Pe lângă atelierul de știință, cei de la Terra Salin organizează teatru de păpuși, numere de magie, ateliere de teatru, de lectură creativă, de pictură și de karate.  Tot aici pot fi organizate și zile de naștere.

Sursa foto: Terra Salin

Yoga și ateliere de nutriție, pentru părinți

Cât timp copiii se joacă în sare, părinții pot merge fie să citească ori să asculte muzică în surdină, în camera de relaxare, fie pot face yoga, cu un instructor acreditat, în fiecare zi de miercuri.

Sursa foto: Terra Salin

Tot aici se țin și seminarii de nutriție.

Sursa foto: Terra Salin

Din toamnă, Back to School

Save the date, pentru că pe 5 septembrie, cei de la Terra Salin organizează “Back to school”. Evenimentul va ține toată ziua și e special conceput pentru sărbătorirea întoarcerii în colectivitate a copiilor.  Și, cum altfel, dacă nu cu o terapie respiratorie care să-i țină departe de răceli.

Pentru că septembrie e o lună plină de cheltuieli pentru ghiozdanul și uniforma copiilor, Mari vine și cu două oferte pentru cei care vor veni la eveniment: 50% discount la prețul ședințelor și 10% reducere la abonamentele făcute atunci.

De la ce vârstă se poate merge la salina urbană?

 

Pentru că vorbim despre un mediu controlat, vârsta de 3+ nu se mai aplică. Medicul specialist care lucrează în colaborare cu Terra Salin recomandă începerea curelor de aerosoli uscați de la un an, pentru că atunci copilul are reflexul tusei format și nu exită pericol de înec.

Ce trebuie să știți e că atunci când vă expuneți haloterapiei, căile respiratorii se curăță. Chiar și sănătoși fiind, nasul va curge ușor (există șervețele la îndemână) și poate apărea tusea, ambele fiind mecanisme de apărare ale organismului și pasul spre o curățare-n profunzime a aparatului respirator.

Sursa foto: Terra Salin

Salina e împărțită în două camere, cea mică fiind destinată celor care, în urma triajului făcut, încă mai prezintă simptome de boală.

Stați liniștiți, datorită ionilor de clor și a salinității controlate, virusurile și bacteriile nu se pot multiplica, deci nu e pericol de transmitere. În plus, la fiecare 45 de minute de ședință, alte 15 sunt destinate dezinfectării spațiilor. Și în recepție sunt luate măsuri de igienă, fiind instalate două lămpi UV.

Înainte de intrarea în colectivitate e bine să fie făcute cure de imunitate, care însumează 7-10 ședințe consecutive, ca întreg organismul să fie bine antrenat în lupta cu patogenii din sezonul rece.

Terra Salin, unică prin sistemele performante

Unicitatea salinei urbane stă și în echipamentele medicale performante pe care le are. În cele două halogeneratoare este măcinată sare de ocnă, adusă special din Târgu Ocna și Ocna Dej. Acolo este transformată, apoi, în aerosoli uscați, ce pătrund adânc în bronhii.

Sursa foto: Terra Salin

O singură ședință, de 45 de minute, echivalează cu până la 5 ore petrecute într-o salină de adâncime. Un alt punct forte este sistemul de ventilație prin care camerele sunt aerisite, iar aerul e filtrat, mereu proaspăt.

Ce contraindicații are salina

Beneficiile haloterapiei sunt recunoscute de către lumea medicală. Terapia cu aerosoli ajută la limitarea infecțiilor, fiind recomandată în perioada de convalescență după viroze, gripe, amigdalite, polipi, stafilococi, streptococi ori pneumococi. Sunt reduse și efectele astmului și al rinitei alergice –  motiv pentru care Tudor face cure regulate de aerosoli uscați, începând cu luna august.

Firește, haloterapia are și contraindicații. În primul rând, nu veniți cu febră ori în faza de debut a bolii, căci simptomele se pot accentua. De asemenea, celor care suferă de infecții respiratorii cronice, tuberculoză, cancer, cardiopatie, insuficiență cardiacă ori renală, hemoragii, epilepsie ori femeilor însărcinate nu le sunt recomandate astfel de ședințe.

Cine sunt oamenii din spatele Terra Salin

În spatele afacerii cu sare pentru sănătate sunt doi părinți ai unei fetițe de 3 ani și jumătate. Mari, cofondatoarea și mama Almei, lucra în corporație când a început pandemia.  Însă munca remote a făcut-o să-și dorească un nou drum în viață.

Sursa foto: Terra Salin

A ales salina artificială pentru beneficiile ei văzute asupra Almei. După ce și-a conturat visul, și lucrurile au început să se lege. A găsit o locație excelent amplasată, pe strada Garmont nr.38, la 5 minute de centrul Bucureștiului, a găsit și un medic specialist cu care să colaboreze, a găsit sare de calitate, în ocnele noastre, dar și aparatatură medicală de ultimă generație. Tușa finală a fost dată de evenimentele bine gândite și care au reușit să-i transforme mica afacere într-una unică, în țară.

 

Sursă foto main: Terra Salin