Tare dragi îmi sunt oamenii care-și transformă visurile ori experiențele de viață în realitate. Sunt ale lor, sunt puii lor, în care-și pun tot sufletul. Parcă-i și vezi cum își conturează fiecare bucățică de produs, cum le bibilesc ca pe propriul copil, cât să iasă perfecte și din ingrediente naturale.
1. Nuca Organic
Corina, fondatoarea Nuca Organic, e parte din viața mea, așa că mă laud cu ea peste tot. Îmi este prietenă de 20 de ani, ba chiar avem și copiii născuți la 3 zile distanță.
În urmă cu doi ani, Corina a reușit să pună pe picioare un brand 100% românesc, Însă afacerea de succes ascunde, în spate, o experiență deloc plăcută, din viața tinerei mame.
Pe când era însărcinată, a fost nevoită să-și scoată o aluniță cu potențial cancerigen. Medicul i-a spus, atunci, că toată viața va trebui să fie atentă la ce pune pe piele.
Așa s-a născut Nuca Organic. Mai întâi, Corina a făcut creme pentru ea. Apoi, pentru ceilalți. Toate sunt numai din ingrediente naturale. Inclusiv conservanții, astfel că și termenul de valabilitate este mic: între 3 și 6 luni, de la deschidere.
Își iubește toate produsele și a muncit enorm, pentru fiecare-n parte. Dar, dintre toate, mândria ei este gelul demachiant, un produs nemaivăzut pe piața noastră. Și nemaipomenit de bun! Are peste 50% miere crudă, românească, 20% glicerină și nu conține deloc săpun.
Crema anti aging este și ea bună de avut în casă, pentru rutina zilnică de îngrijire. Conține ulei organic de cătină, jojoba și este îmbogățită cu 5 peptide naturale, cu rol dovedit clinic în reducerea vizibilă a semnelor de îmbătrânire.
Toate-s bune de la Nuca, asta vă asigur. Pe lângă cele pe care vi le-am spus, mai are cremă hidratantă pentru corp, un gel de curățare tot pentru corp, fără uleiuri esențiale, și un balsam de buze WOW, super hidratant datorită acidului hialuronic. Are uleiuri și unturi organice presate la rece, ceară de albine nefiltrată, iar de ținut minte este și faptul că lasă un roz discret pe buze.
Pe site găsiți și trei tipuri de pachete pentru Crăciun.
2. Ioana Petre
Ioana Petre este o tânără arhitectă care a reușit să împletească elementele vii ale primăverii cu magia Crăciunului. Sună ciudat, nu?
Libelule colorate, frunze și flori, toate colorate în nuanțe pastelate, sunt pictate manual pe globuri fine, transparente.
Delicatele decorațiuni pot fi puse în brad sau chiar pot fi folosite la ornarea mesei de Crăciun.
La fel de mult mi-au plăcut și ciupercuțele numai bune de agătat în pomul de sărbători.
Pe lângă decorațiunile tematice, realizează picturi și broșe delicate.
3. Lavanda Fleurane
Pe Florentina, mama unui băiețel superb, care a crescut odată cu afacerea ei cu lavandă, am cunoscut-o în vară.
Ea a fost una dintre organizatoarele celui mai spectaculos picnic, de la noi din țară. Fotografiile, postate de toți cei care-au luat parte, au inundat tot social media, creând un trend al ședințelor foto în lanurile de-un mov magnetic.
Flori e o mână de om cu un munte de ambiție! A visat să aibă propriul lan de lavandă și, când nimeni nu credea în ea, a înFLORIt.
Toate produsele ei sunt certificate ecologic. Pe site-ul ei găsiți apă florală de lavandă, ulei esențial stors proaspăt, picătură cu picătură, din soiul Blue Scent care parfumează Bărăganul. Are si câteva seturi speciale, pentru Crăciun!
Tot ea face niște perne senzaționale, care te trag la un pui de somn odihnitor de cum le vezi. Când îți cufunzi capul în ele, lumea viselor frumoase ți-e garantată, grație umpluturii cu aceleași flori din lanul mov.
Mai mult, alături de un profesor de fizică, a creat o serie de jucării din lemn, produse exclusiv în România.
Sunt făurite manual, din lemn de fag, brad și plop. Culorile provin din vopsea pe bază de apă, ceea ce le face non toxice.
Pe site, mai găsiți și perne pentru yoga. Au umplutură antialergică și, bineînțeles, lavandă, pentru o și mai bună relaxare.
Pentru că n-a uitat cât de greu i-a fost să se apuce de agricultură, și-a creat creat o comunitate pe care o sprijină din tot sufletul. Vreme de 3 ani, cei care cumpără butași de la ea, ca să-și facă propria plantație ori să-și înfrumusețeze grădinile, vor primi consultanță gratuită.
4. Magazinul lui Filip
Dați o tură și prin magazinul virtual al lui Filip, un băiețel cu părul bălai și cu ochi albaștri, ca cerul.
Din dragoste pentru copii și natură, părinții lui realizează hăinuțe, jucării și accesorii eco friendly.
Sunt produse hand made, făcute, cu drag, în România. Și, ca un plus, pot fi personalizate.
5. Ferma educațională Happy by Nature
Dacă aveți copii mici și cu dor de explorat natura, mai ales în astfel de vremuri restrictive, Ferma Terapeurică și Educațională Happy by Nature creează niște cutii ale naturii senzaționale.
Sunt tematice, în funcție de fiecare lună a anului, și, practic, vă bagă natura în case. Pentru decembrie, Adela, despre care am mai scris aici, a strâns în cutie 7 activități specifice lunii.
De pildă, împreună cu copiii puteți face medalioane de gheață (când o da gerul, firește), decorate cu elemente naturale. Sau puteți confecționa un Spiriduș din materiale naturale, precum conurile de brad.
La partea de grădinărit, atât de importantă în dezvoltarea simțurilor celor mici, îi puteți ajuta să planteze singuri semințele de busuioc scorțișoară. În interiorul cutiei mai aveți și vlăstari ecologici de salată roșie, numai buni de lăsat la încolțit. E bine să știți că se și pot mânca, atunci când planta mai crește.
Și pentru că mâinile Adelei nu stau nicio clipă, de curând, tânăra mamă și-a reluat o mai veche pasiune de-a ei: cosmeticele.
Produsul cu care se mândrește este un serum reparator. Este obținut din flori de trandafiri, lăsate la macerat la soare, timp de 6 luni. Costă 40 de lei.
6. Bucuriile mamei
“Dăruiește iubire și se va întoarce înzecit” e parte din crezul celei care stă în spatele Bucuriile mamei.
Cu drag de țară și pentru portul popular, antreprenoarea îmbracă globurile cu motive tradiționale.
Și nu sunt singurele produse. Mama coase pe pânză cuvinte mari, care-ți înmoaie sufletul.
7. Luminaria Handcrafted Home & Events
Masa de sărbători parcă nu e plină, dacă nu are și lumânări. Cei de la Luminaria Handcrafted fac unele fantastice, turnate în cești de porțelan.
Vestea bună e că după ce toată ceara se va topi, veți rămâne și cu o superbitate de ceșcuță, numai bună de savurat în ea un ceai sau o cafea.
8. Gruni ceramică
Dacă vă plac lucrurile simple, dar care nu trec neobservate, n-ar strica să vă aruncați un ochi pe pagina celor de la Gruni Ceramică.
De veselă din ceramică știm cu toții, dar cei de-aici au făcut mai mult de-atât: au transformat argila arsă în cercei și broșe minunate.
Și au și decorațiuni de brad, tot din ceramică.
9. Kalli Concept Boutique
Pe Nicoleta o știu de ani buni. Am împărțit aceeași redacție de știri, dar și aceeași pasiune pentru Grecia. Ca să știți, numele de Kalli.ro vine de la kalimera.
Tipa asta trebuie admirată pentru curajul nebun pe care l-a avut. Exact în cel mai greu an, 2020, ea a hotărât să se reinventeze și să-și vadă visul împlinit: acela de a avea o afacere cu produse de calitate. Dar Nicoleta mai face ceva: decorațiuni pentru Crăciun, din elemente naturale.
Pentru că o pasionează tot ce ține de flori, pe multe le face sub formă de buchete. Chiar și aranjamentele de Crăciun.
10. Librăria Asteroidul B 612
Stați că vă spun ce am mai descoperit. Știați că puteți să-i scrieți lui Moș Crăciun? Iar el o să vă și răspundă?
Interesanta inițiativă este a celor de la Asteroidul B 612, o librărie din Cotroceni. Aici există o cutie poștală care, până pe 24 decembrie, abia vă așteaptă scrisorile. Dacă n-aveți drum pe acolo, le puteți expedia prin Poșta Română, la sediul librăriei.
Librăria pentru copii este și un loc unde cei mici și cei mari se pot aduna ca să asculte ori să citească povești. Afară sau înăuntru, în funcție de vreme.
11. Lucia Bondor
Până pe 18 decembrie, puteți comanda cărți personalizate de Crăciun, în care eroul este chiar copilul dumneavoastră!
Vă dați seama ce plăcere va simți când în poveste își va regăsi numele lui, vârsta, familia și toți prietenii? Prețul cărții realizate de Lucia Bondor este de 50 de lei. Nu e mult, dat fiind faptul că, în bibliotecă, veți avea, pe viață, povestea emoționantă înfiripată din cele mai frumoase amintiri ale celui mic.